Dinnyét vegyenek!!Dinnyét tessék!!

Sziasztok!
A mai napon erről a csodás gyümölcsről lesz szó.

Azért esett rá a választásom,mert nem csak hűsít a nagy nyári melegben,hanem jótékony hatással is bír szervezetünkre!!!
 A görögdinnye kitűnő vízhajtó, vesetisztító és salaktalanító. Mivel 90%-ban vízből áll, jól átmossa és méregteleníti a szervezetet, a vért és a beleket is kitisztítja. Fogyasztása hasznos, ha betegségből lábadozol, mert pótolja vizet, és elősegíti a gyógyulást a szervezet kitakarításával.
 Magas víztartalmának köszönhetően igen kevés kalóriával, zsírral, fehérjével és szénhidráttal rendelkezik, ezért kitűnő alapanyaga lehet a különböző diétáknak. Tarthatsz kifejezetten görögdinnye-diétát. A gyümölcs nem kényszerít koplalásra, mert kalóriaszegény ugyan, de nagyon laktató, mindemellett tartalmazza a szükséges ásványi anyagokat.
Egy napra is érdemes dinnyekúrát tartani, de a három nap számít ideálisnak. A diéta ideje alatt a dinnyét kiegészítheted sovány tejtermékekkel, zöldségekkel és teljes kiőrlésű kenyérrel.
 A paradicsomhoz hasonlóan a görögdinnyében is megtalálható a likopin nevű antioxidáns, ami a daganatos betegségek megelőzésében lehet a segítségedre. A likopin gyorsan köti meg a káros szabadgyököket, melyek elősegítik a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
Talán nem is gondolnád, de az édes gyümölcs még az UV-sugárzás elleni védelemben is fontos szerepet játszik. Ez szintén likopintartalmának köszönhető - hiszen ez az anyag fogja fel a bőrt érő káros sugarak hatásait.A görögdinnye nem csupán likopintartalma miatt hatékony rákmegelőző. Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma szintén hozzájárul immunrendszered megerősítéséhez. A-, C- és B-vitaminokban egyaránt gazdag, emellett magas foszfor-, cink- és szeléntartalommal bír.
Tehát lányok,dinnyeevésre fel!!!!!!
Forrás:google

6 megjegyzés:

semmi írta...

hmm..nagyon inspiráló:D csorog a nyálam egy kis dinnyére:)
én nagyon szeretem strandon, parton, medencében, hőségben, otthon, akárhol a dinnyét.:D Te hogy vagy vele?:)
Puszi:Erika

Unknown írta...

Oh!
Nálam a dinnye mindennapos vendég,mióta beköszöntött a nyár :)
Nagyon szeretem.

semmi írta...

tényleg nagyon finom.!:)

Barbara Sipka írta...

ez nagyon hasznos volt, sok mindent nem tudtam...bár ezek nélkül is halálra dinnyézem magam de így még nagyobb örömmel eszem :D

Niki írta...

imádom,legfinomabb gyümölcs:D próbálok mindennap enni belőle,bár van mikor nem éppen diéta miatt:D zsíros kenyér azt hiszem nem fogyaszt éppenséggel:D

Unknown írta...

Ne már :)
Én is szoktam zsíros kenyérrel enni.De ha csak vaj van otthon az sem baj :D